Jupiterin pinnalla

Tämä päivä on kulunutkin sitten lähinnä sängyllä maaten, ruumiin tuntuessa äärimmäisen raskaalta. On ensimmäinen kerta rehellisesti sanottuna, että mielialaan liittyvät asiat ovat aiheuttaneet minulla fyysisiä oireita. Sitä en osaa sanoa, että johtuuko kokemani olotila lääkkeistä vai henkisestä olotilasta.

Mieleni on kyllä äärimmäisen virkeä, ajatukset harppovat reiluin askelin päässäni. Se mikä ei täsmää tähän pääni sisäiseen tilanteeseen on se, että aivan kuin olisin moninkertaisen maan vetovoiman vaikutuksen alaisena. Hengittäminen on välillä työlästä, siis lähinnä hapen saanti, ja sänky tuntuu painuvan voimalla selkääni vasten. Pään nostaminen on todella suuren työn takana ja välillä on käynyt mielessä, että olen varmaan kokenut jonkinlaisen sairaskohtauksen.

Jaksan kyllä nousta seisomaan, mutta sama ”raskaan painovoiman” tunne jatkuu ja tuntuu, että painun lattiasta pian läpi. Mieleeni muistuu Jarhead-sotaelokuva, jossa on eräs kohtaus, joka kuvaisi hyvin kokemaani oloa. Siinä päähenkilö näkee unia ja painuu sängystä läpi. Se kuvaisi erinomaisesti tätä hetkeä.

Raskaan kehon lisäksi on aivan kuin joku istuisi rinnan päällä. Tunne ei ole mitenkään miellyttävä vaan mieleeni tulee ne hetket lapsuudesta, jolloin kiusaajani kaatoivat minut maahan ja istuivat päälläni. Noina alistamisen hetkinä koin, etten saa henkeä ja tavallaan vastustamisen sijaan annoin aina periksi. Tavallaan olin valmis luovuttamaan ja kuolemaan, jotta ahdistava tilanne päättyisi mahdollisimman pian. Vastaan pistämisen sijaan alistumalla ja reagoimalla kiusaajien odotusten vastaisesti pääsin usein pois, saaden rauhan kiusaajilta. Vaikka ulkoisesti olinkin tyyni, niin sisälläni oli raivostunut pieni mies: Tuo henkilö olisi halunnut kostaa kiusaajille mitä hirveimmillä tavoilla.

Tämä on hyvin todennäköisesti jokin lääkityksen aiheuttama oire, tämä olotila. Aika ja oireet täsmäisivät, joten toivon ettei tämä reaktio ole pysyvä. Jos tämä johtuu lääkkeestä, jota olen kuitenkin ensimmäisellä sairastumiskerralla saanut (ilman sivuoireita), niin edessä saattaa olla lääkkeen vaihtaminen. Mitä iloa on masennuslääkkeestä, joka tekee näin raskaan olon, jolloin ei pysty kunnolla toimimaan. Mieli tekisi, mutta keho ei ota käskyjä vastaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.