Kun oikea aivopuolisko voittaa vasemman

SAMSUNG CSCOletko ikinä havahtunut kirjaa lukiessasi siihen, että toinen aivopuoliskosi lukee tekstiä ja toinen aivopuolisko ottaa spontaanisti luetusta idean, ryhtyen pallottelemaan sitä mielessäsi? Ja havahdut lopulta siihen, että olet lukenut useita sivuja, etkä muista lainkaan mitä olet juuri lukenut? Muistat vain sen, mitä toinen aivopuolisko ”huusi” pääsi sisällä.

Minulla on ollut tänään pitkään kadoksissa ollut idea ja lainasin tänään pari aiheen ytimeen liittyvää kirjaa. Ryhdyin lukemaan noista toista tietopakettia, jota käytetään lähinnä yliopistoissa tietyn tieteenalan koulutuksessa ja sitä tuskin kukaan on lainannut ajantappotarkoituksessa aikaisemmin. Parinkymmenen sivun jälkeen jostain kumman syystä ajatukseni lähti laukkaamaan joutuakseni myöhemmin toteamaan, että olin jälleen lukenut pitkän pätkän ilman käsitystäkään lukemani sisällöstä.

Sama tapahtuu huomattavasti useammin televisiota katsoessa. Katsot jotain elokuvaa tai esimerkiksi asiaohjelmaa ja jokin näkemässäsi laukaisee joko muiston tai kuvitelman. Saatat istua siinä katsomassa televisiota useita tai kymmeniä minuutteja, kunnes havahdut ja olet todennäköisesti hämilläsi.

En tiedä kuinka yleistä tällainen on muilla, mutta minulla nämä ”toisen aivopuoliskon laukkaamiset” sijoittuvat yleensä masennusjaksoille tai hetkeen, jolloin olen hyvin stressaantunut. Silloin ei varmaan muutenkaan tule lukemisesta juuri mitään, mutta yrittäessäsi esimerkiksi opiskella aivosi laittavat kaikin tavoin kampoihin. ”Ei tänään, ähäkuttia!”, aivosi huutavat ja lopulta sinun on vain annettava periksi. Häviät silloin itsellesi ja huvittuneena huomaat, että omat aivosi pesivät sinut.

P.S: Lunttasin netistä kumpi aivopuolisko tällaisia temppuja tekee ja ilmeisesti saan syyttää oikeaa aivopuoliskoa tästä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.