Kirje rakastetulle ja väärinkäsityksiä rakkaudesta

6604023153_80358d7a2a_z
Gramurspelfried @ Flickr.com

Kirjoitin jälleen tänä aamuna kirjeen rakastamalleni naiselle. Keskustelimme eilen lyhyesti viestien välityksellä, mutta minulle ilmeni tuon johdosta hänen muodostama harhaluulo minusta häntä kohtaan. En rakasta häntä saadakseni rakkaudelleni vastakaikua, vaan rakastan häntä sellaisena kuin hän on. Hän ei halua alkaa luoda minkäänlaisia parisuhdekoukeroita, josta olen kyllä kiitollinen. En siksi, että hän olisi minua varten vaan siksi, että nyt hänellä on oikea asenne omien haaveidensa saavuttamiseksi.

Samalla havahduin siihen, että miten vääränlaisen käsityksen olenkaan saanut elämäni aikana rakkaudesta ylipäätään. Ei rakkaus ole rajoittava tekijä, vaan voimavara jonka puoleen ihminen voi kääntyä. Emme rakasta sen takia, että voisimme kahlita ihmisen niille sijoilleen ja tällä tavoin toimia itsekkäästi. Vasta pitkän parisuhteen jälkeen kokemani eron jälkeen olen oppinut arvostamaan rakkauden voimaa ja sitä, että voimme elää elämäämme juuri sellaisina ihmisinä kuin olemme.

Näiden asioiden pohtiminen ja mietiskely saavat minut aina hetkeksi alakuloiseksi, mutta lopulta tunnen oloni aina kevyeksi. Tiedän, että tällä tavoin kykenen eheytymään ja tulemaan jälleen myötätuntoiseksi ihmiseksi, joka kykenee rakastamaan ilman pakottavaa tarvetta omistaa ketään. Minua on hallinnut nämä vuodet harhaiset käsitykset, jotka ovat saaneet jalansijaa yhteiskunnassamme vuosituhansien ajan. Ymmärrän nyt todella, millaista olisi ollut elää ja olla sellaisessa yhteisössä kuin ihminen oli kivikaudella. Olimme toistemme tukena ja turvana, mutta emme rajoittaneet toisiamme. Olimme samaan aikaan yhteisönä yksi yksilö, mutta se koostui täysivaltaisista jäsenistä sukupuoleen katsomatta.

Tämä päivä on taas täynnä sellaista tekemistä, että illalla voin jälleen käydä makaamaan sängylleni ja nukahtaa tyytyväisenä. Väsyneenä, mutta jotain aikaan saaneena. Aion ottaa kaiken ilon irti tästä tulevasta viikosta ja edistää onneni kehitystä kaikin mahdollisin tavoin. Kirjoittaminen on yksi näistä tavoista ja haluankin levittää sen avulla hyvää oloa sekä toiveikkuutta myös muille ihmisille.

Mitä sinä muuten toivot tulevalta vuodelta? Ja millainen sinun vuotesi on ollut? Mikä tulee muuttumaan ja mitä pidät edelleenkin arvossa? Voit vastata kommenttikenttään tai lähettämällä vastauksen sähköpostilla Contact-sivulla. Viestit tulevat anonyymiin miesvaillavarjoa@gmail.com osoitteeseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.