Tauko ohi: Miten vuoteni vaihtui?

 

16154852291_97eb36768c_b
Lähde: Flickr.com

 

Aika palata takaisin pitämältäni kirjoitustauolta. Se ei tarkoita sitä, etteikö minulla olisi ollut mitään aihetta kirjoittaa blogiini, päinvastoin. Elämäni on ollut viimeisen parin viikon aikana melkoista vuoristorataa tunteiden ja tunnetilojen kanssa. Istun tällä hetkellä koneeni ääressä ja minua vaivaa unirytmin sekoaminen. Haluaisin käydä nukkumaan, mutta aivoni käyvät aivan liian suurella vaihteella pystyäkseni siihen.

Ruokahaluni on ollut onneksi äärimmäisen hyvä, jonka voi laskea johtuvaksi joululomasta vanhempieni luona. Siellä minun ei tarvinnut miettiä kovinkaan kummoisesti sitä, mitä tulisin syömään seuraavaksi. Valmis ruokapöytä siellä loman aikaan saa minut arvostamaan ruokailemista ja minulla on itse asiassa tälläkin hetkellä huutava nälkä. Yksin koirani kanssa asuessani minulla on tosin tapana syödä vain yksi lämmin ateria päivässä, joten menee aikaa ennen kuin taas totun vanhaan rutiiniin ja minua ei vaivaa nälkä jatkuvasti.

Minulla on suuri taipumus joutua pelikoukkuun, repsahtaessani saatan pelata koko päivän ja käydä nukkumaan herätäkseni seuraavaan päivään pelatakseni taas koko päivän. Pelaaminen on minulle huumetta ja uskon, että se on minulle koukuttavampaa kuin heroiini. Olin helposti koukkuun menevä jo lapsena ja muistan, kuinka sain kerran setäni luona ollessa hoidossa raivokohtauksen, jota häpesin suuresti jälkeen päin. Olin suuttunut siitä, etten voinut pitää hetken taukoa ja käydä syömään. Se tunne, jonka tunsin ja se nolous jonka koin, oli niin nöyryyttävää, etten ole aikuisiällä kokenut vastaavaa.

Loman aikana ja ollessani pääosin jouten vanhempieni luona aloin pelata erästä peliä. Ja niin siinä kävi, että aiemmin mielenkiinnottomana pitämäni peli koukutti minut täysin ja pelasin joka päivä melkein 12 tuntia. En jaksa edes kirjoittaa siitä, sillä tiedän sen olevan älytöntä. Pelata valtaosa valveillaoloajasta. Onneksi olen kotona ja minulla on muutakin tekemistä, jotain mihin voin purkaa kaiken energiani.

Uuden vuoden aattona olin hieman väsynyt pelaamisesta ja olin vähällä jäädä vanhempieni luokse makoilemaan, mutta illalla sain jostain energiapiikin ja päätin lähteä laulamaan karaokea viereiseen kylään. Kävin suihkussa, laittauduin (miehiseen tapaan) ja otin lainaksi vanhempieni auton. Kun pääsin reilun 10 kilometrin päässä olevalle kapakalle, niin huomasin sen olevan suljettu. Olin sentään lähtenyt ajelemaan ja löysin itseni vajaata puolta tuntia myöhemmin Jyväskylän Lutakosta katsomasta ilotulitusta. Ilotulitus oli aika vähäpätöinen ja tunnelmiani latisti se, että ympärillä oli niin paljon pariskuntia, jotka antoivat toisilleen suukkoja ja halauksia. Ei lainkaan helppoa katsella toisia onnellisia ihmisiä, kun oma onni on ollut niin kauan kadoksissa.

Menin lopulta Resiina-baariin lähellä nykyistä asemaa, joka on ollut vuosia sitten useiden tuttujeni kantapaikka. Olin autolla, joten päätin juoda paikalla vain pari lämmintä kaakaota. Paikalle saavuttuani olin jo kuitenkin katumapäällä, sillä paikalla oli lähinnä keski-iän ylittäneitä pariskuntia tanssimassa ja pitämässä hauskaa. Vastapainoksi, kaiken tuon lisäksi, paikalla oli ikäisiäni ja minusta nuorempia naisia, jotka istuivat todella jäykistellen pöydissä. Kun yö näytti jäävän muutenkin yksinäiseksi kotiinpaluuksi, niin tyydyin juomaan kaksi kuppia kaakaota hiljakseen hieman syrjässä ja samalla kuunnellen melko keskinkertaista tanssiorkesteria. Soittajat olivat kyllä osaavia, mutta solistin olisi voinut vaihtaa sellaiseksi, joka osaa laulaa.

Niin, olen saanut aikaiseksi kotona kahden päivän aikana enemmän kuin kahden ja puolen viikon aikana vanhempieni luona. Vaikka minua vaivaakin yksinolo täällä asunnossani, niin ainakin saan jotain aikaiseksi elämässäni. Ehkä se johtuu siitä, että silloin ei tarvitse miettiä yksin olemista ja yksinäisyyttä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.