Unettomuutta ja nörtteilyä

Tänään on oman vapaa-ajan projektini ensimmäinen koetin ja samalla sen realisoituminen. Se on näkynyt yöllisen unen määrässä, jonka kanssa olen tuskaillut todella paljon. Illalla kävin nukkumaan hyvin väsyneenä ja sain nukahdettua, mutta hieman ennen kello kahta heräsin taas ja en pystynyt enää nukkumaan. Oloni oli väsynyt ja sitä se on vieläkin, mutta siitä huolimatta en pysty nukahtamaan. Toivottavasti tänään illalla, kun olen palannut takaisin kotiin, olisin riittävän väsynyt vain kaatuakseni sänkyyn nukkumaan.

31534763_3a1d6cc4d3_o
Lähde: Flickr.com

Täytyy tunnustaa, että masennukseeni ottamani lääkkeet ovat jääneet ottamatta loman aikana ja sen näkee ajatuksen tahmaamisena. Mielialani ei ole ollut mitenkään erityisen huono, mutta lääkkeen vaikutus esimerkiksi muistiini on melkoinen. Se aiheuttaa sen, että työmuistini pätkii koko ajan ja ilmeisesti pääkoppani kyky tuottaa itse muistamiseen vaikuttavia välittäjäaineita ovat lääkkeen takia alentunut. Tämä on minusta huolestuttavaa, mutta se antaakin hyvän syyn pysyä lääkityksessä. Lopettaminen ei tule olemaan vielä aiheellista pitkään aikaan.

Olen taas innostunut tekemään tietokoneella muutakin kuin pelkkää pelaamista. Yli vuosi sitten ostamani NAS-purkki on seisonut virrat pois päältä nurkassa melkein vuoden ajan, joten päätin ottaa sen hypistelyyni uudelleen. Meni hetki, että pääsin sen asetuksiin käsiksi, olinhan jo aikapäiviä sitten unohtanut sen käyttäjätunnukset.

Hetken pyörittelyn jälkeen tajusin taas miksi hankin sen itselleni, vaikka siitä aiheutuikin minulle ulosottoon mennyt kulutusluotto; se vetoaa minun nörtti-minääni ja sillä on mahdollista tehdä lähes mitä vaan mieleeni saattaa juolahtaa. Voin vaikka tehdä siitä itselleni viihdekeskuksen, mutta todennäköisemmin teen siitä itselleni etäpalvelimen. Sen avulla voin päästä tärkeisiin tiedostoihini käsiksi kauempaa maailmalta. Toisaalta, en ole mikään matkailija eikä minulla ole varaa matkailla. Hyvähän sitä on tuon laitteen kanssa puuhatessa kuvitella ja haaveilla matkustelusta. Ehkä sitten joskus jonain päivänä sekin tulee aiheelliseksi.

Ehkä unettomuuteni johtuu siitä, että olin niin pitkään toimettomana ja nyt pääni ei meinaa sammua millään ideoiden sekä mieleen juolahtavien tehtävien takia. Siinä tapauksessa tämä on ohi menevää eikä minun tarvitse välttämättä hakea unilääkekuuria lääkäriltäni. Pahinta tässä väsymyksessä on se, että pienetkin vastoinkäymiset saavat pinnan kireälle. Ei hyvä asia illan projektin kannalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.