Joku haluaa minut, enkä tiedä olenko hereillä

23436161074_836d9ef201_n
Lähde: Flickr.com

Uskomatonta. Tuo sana on oikeastaan ainoa mieleni täyttävä sana, jos pitäisi keksiä kuvaus kuluneen viikonlopun tapahtumista. Tai ei kuluneena mitään ihmeellistä tapahtunut, mutta onneni tekee ilmeisesti taas jonkinlaisia kepposia tunteillani ja sekoittaa taas elämäni suuntaa. Olin jo alkuvuodesta tehnyt päätöksen, että ihmissuhdekuvioiden sijaan antaudun aivan toisten asioiden pariin ja pyrin käyttämään tietojani, taitojani ja ominaisuuksiani yhteisen hyvän edistämiseen. Päätin siis tehdä elämästäni sellaista, etten ehtisi murehtimaan rakkauden puutetta tai sitä, että parisuhdekeskeisenä persoonana minulla ei ole sitä parisuhdetta. Täyttäisin tuon tyhjiön muilla tavoin, sellaisilla asioilla jotka kokisin erittäin tärkeäksi itselleni ja muille.

Kaikki lähti yhdestä FB-kommentista ja sen jälkeen olen ollut aivan häkellyksissä. Pelottanut jopa. Pelännyt sitä, että tämä ei ehkä olekaan tapahtumassa ja sitä, että joudun taas pettymään. Näin parin päivän jälkeen minusta tuntuu, että minun ei pitäisi pelätä, vaan antautua tunteideni vietäväksi taas jälleen. Sillä sehän kuuluu elämään, että kohtaa pettymyksiä ja ilman antautumista sitä voisi menettää oman elämän mullistavia tilaisuuksia olla onnellinen.

Puhe on siis naisesta. Ja millainen nainen tämä onkaan. Tapaamme mitä todennäköisemmin ensimmäistä kertaa tällä viikolla, mutta tiiviin viestittelyn johdosta tuntuu siltä, että tapaamme toisemme ja varmistamme vain toistemme olemassa olon.  Hän on kaunis ja mitä itse Facebook:iin on uskominen, niin myös haluttu. Ja kun itse on kokenut kaikki mahdolliset vastoinkäymiset ja pitää itseään, noh, ei niin houkuttelevana vastapuolta ajatellen, niin on älytöntä, että hän on kiinnostunut minusta ja oli alun perin varautunut ”piiritykseen”. Olin vaikeasti tavoiteltava juuri sen aikaa, että varmistin tietoisuuteni nipistämällä ja varmistamalla, että minuun ei ollut yhteydessä oikean ihmisen sijaan botti tai trolli. Olin suorastaan hämmästynyt tajutessani, että minusta on kiinnostunut aivan oikea nainen.

Oloni on epätodellinen vieläkin. En saata uskoa tähän enää yhtään, vaan haluan päästä pian näkemään hänet. Varmistua siitä, että minua ei ole narutettu. Kysyä häneltä, että oletko ihan tosissasi? Ja vakuuttaa, että jos hän on aikeissaan rehellinen, niin hän saa minusta itselleen täysin satavarmasti miehen, sellaisen miehen, joka ei tule koskaan pettämään häntä tai kohtelemaan häntä kaltoin. Sen voisin luvata ihan kenelle tahansa naiselle, jonka kanssa ryhtyisin seurustelemaan.

Toisaalta lyhyen, joskin tiiviin sellaisen, viestien vaihdon jälkeen olen huomannut, että meissä on todella paljon samankaltaisuutta. Täytyy myöntää, että ulkoisestikin näytämme parilta. Ensimmäistä kertaa elämässäni voisin näin väittää. Eniten pelottaa se, että mitä jos hän on minulle se oikea, mutta hän pelästyy tätä asiaa niin paljon, että päättää ollakin tavoittelematta minua. Hänhän vain valitsi summanmutikassa, ehkä, minut ja päätti alkaa selvittämään minua. Mitä jos hän huomaakin, että enää ei tarvitsisi etsiä sitä oikeaa ja oleellinen osa hänen arkeaan korvautuu jollakin pysyvällä? Ja pelästyy sitä? Kaikoten pois?

Nykypäivänä se ei ole enää niin simppeliä. Tuntuu, että ihmiset etsivät etsimisen takia, ei sen takia, että löytäisi etsimänsä. Matkasta on tullut tärkeämpi kuin itse määränpää, tajuamatta, että määränpäässä voi valita jälleen uuden määränpään. Samaa voisi soveltaa ihmissuhteisiin ja rakastamiseen. Enää ei riitä, että eletään ja ollaan, vaan etsitään täydellisyyttä ja löydetään epätäydellisyyksiä itsestä ja muista. Sen jälkeen kieltäydytään siitä tosiseikasta, että ihminen muuttuu ja on kykenevä muuttumaan elämänsä aikana, niin hyvässä kuin pahassa.

Keskeytän kirjoittamisen tähän ja käyn ottamassa uuden kupin kahvia. Ja istun sitten alas ja nipistän jälleen itseäni. Sen jälkeen, jos tajuan olevani hereillä, niin hymyilen ja nauran keittiöpöydän ääressä itsekseni ja hämmästelen tätä kaikkea. Uskomatonta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.