Se kun ei ole ketään kelle jakaa

15185777526_1460a2a320_o
Lähde: Flickr.com

Tänään se iski. Töissä oli ollut ihan järjettömän mahtava päivä, oppilaani olivat saaneet minut nauramaan täydestä sydämestäni ja koin jälleen sellaisen päivän, että olin antanut heidän elämälleen tarkoituksellisia ja merkittäviä opetuksia. Mutta kotioven sulkeutuessa takanani tajusin, että minulla ei ollut ketään, jolle olisin voinut jakaa näitä kokemiani onnellisia ja hyviä hetkiä. Olen kokenut vastaavaa silloin kun asuin toisessa kaupungissa ja erostani edelliseen suhteeseen oli kulunut vielä suhteellisen lyhyen aikaa. Silloin masennus alkoi hiipiä mieleeni ja se myrkytti sellaisen ajanjakson muistoihini, etten oikeastaan muista enää mitään niistä onnellisista hetkistä. Saatikka niistä tunteista, joita koin masentuneena.

Minua ei oikeastaan haittaa se, että arjessani ei ole aina sellaista henkilöä, jolle voisin purkaa pahaa oloani. Se tosin tuntuu pahalta, ettei ole ketään kuulemassa sitä miten hyvä olo minulla välillä on. Koirani on kyllä uskollinen kumppanini, mutta hän on iloinen aina kun satun vähänkin hymyilemään ja hänen kanssaan käymistä keskusteluistani puuttuu vuorovaikutus. Ja parasta elämässä on kuitenkin se, että iloja voi jakaa toisen ihmisen kanssa ja saada vastaanottava osapuoli myös hyvälle mielelle hyviä kokemuksia jakamalla.

Asun yksin ja piakkoin minulla on sellainen tilanne, että olen vapaa edellisen parisuhteeni painolastista kokonaan. Se kesti paljon lyhemmän aikaa kuin sitä edeltävä, ja sitä leimasi suoranainen pahuus aina silloin tällöin. Mutta oli siinäkin parisuhteessa hyviä hetkiä. Sellaisia, jotka ovat jääneet paremmin mieleen kuin pisimmässä suhteessa kokemani vastaavat tilanteet. Tuossa suhteessa oli välillä ajanjaksoja, että tuli koettua hyvää oloa, vaikkei elämä muilta osin edennyt aivan suunnitelmien mukaan.

Se on kuitenkin jäänyt mieleeni edellisestä parisuhteesta, että en oikein ikinä päässyt jakamaan täysin hyviä hetkiä, joita koin esimerkiksi töissä. Puhe siirtyi aina kesken kaiken toiseen, hänen tunnekokemuksiin ja hyvin usein sellaisiin, jotka olivat hyvin ahdistavia. Tai oli tilanteita, joissa aloitettuani jakamaan jotain tärkeäksi kokemaani sain seurata loittonevaa selkää. Paljon hyviä hetkiä huumorin osalta, mutta paljon sellaisia hetkiä, jolloin koin jääneeni yksin kokemusteni kanssa. En joutunut elämään yksin, mutta henkisellä tasolla oli jonkinlainen ammottava aukko. Siinä sydämen kohdalla tuollaisissa tilanteissa.

Suurin toiveeni tulevaisuutta ajatellen on se, että löytäisin ihmisen, jonka kanssa voisin jakaa estotta näitä kokemuksia ja tunteita. Sellainen, jonka kanssa pystyy elämään sopusoinnussa ja painolastia voisi aina siirtää harteilta toiselle, tehdä yhteistyötä toistemme tukemisessa. Edellinen suhteeni oli intohimoista rakkautta, seuraavan ja toivottavasti loppuelämän kestävän suhteen ei sitä tarvitse olla. Oikeastaan en enää kaipaa niin tulista intohimoa, koska se menee aivan liikaa ihon alle. Toinen tavallaan saattaa alkaa käyttämään sitä intohimoa hyödyksi itsekkäästi, muuttua hyväksikäyttäjäksi. Olisin varmasti paljon onnellisempi, jos kaikki elämän osa-alueet seuraavassa suhteessani olisivat tasapainossa: Rakkaus, välittäminen, itsekkyys ja epäitsekkyys, seksuaaliset vietit sekä kommunikaatio.

Sitä suhdetta odotellessa minun vain täytyy tyytyä siihen, että jotkut mahtavat tilanteet elämässäni joudun pitämään pakosti vain itselläni. Vaikka se kuulostaa niin surulliselta, niin ehkä voin lämmittää noita muistoja myöhemmin ja kertoa jollekin niistä sitten myöhemmin. Sen minkä satun niistä muistamaan, niin tapahtuma- kuin tunnetasolla.

2 thoughts on “Se kun ei ole ketään kelle jakaa

  1. Mukava kuulla, että sait oppilaasi tänään iloisiksi ja toivottavasti pian löydät oikean ihmisen rinnallesi kuuntelemaan ja juttelemaan työpäivän ilot! Pelkälle seinälle ei sentään tarvitse puhua, sillä onhan täällä meitä lukijoita lukemassa päivästäsi… Vaikka eihän se tietysti sama ole, ymmärrän kyllä.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.