Sinisten silmien takana

Ennen asiaan sukeltamista suosittelen, että silmäilet alla olevat sanat läpi ja kuuntelet kyseisen kappaleen. Näin siis, mikäli The Whon Behind blue eyes ei ole sinulle entuudestaan tuttu.

No one knows what it’s like
To be the bad man
To be the sad man
Behind blue eyes

No one knows what it’s like
To be hated
To be fated
To telling only lies

But my dreams, they aren’t as empty
As my conscience seems to be
I have hours, only lonely
My love is vengeance that’s never free

No one knows what it’s like
To feel these feelings
Like I do
And I blame you

No one bites back as hard
On their anger
None of my pain and woe
Can show through

But my dreams, they aren’t as empty
As my conscience seems to be
I have hours, only lonely
My love is vengeance that’s never free

Mm, mm

When my fist clenches, crack it open
Before I use it and lose my cool
When I smile, tell me some bad news
Before I laugh and act like a fool

And if I swallow anything evil
Put your finger down my throat
And if I shiver, please give me a blanket
Keep me warm, let me wear your coat

No one knows what it’s like
To be the bad man
To be the sad man
Behind blue eyes

The Who

Olen elänyt kuluneen viikon aikana pahan roolissa. Olen satuttanut rakastamaani naista henkisesti ja hyvin julmalla tavalla, jotta hän katkaisisi siteensä minuun. Hän on hyvin usein palannut luokseni rakkaudesta. Mutta itsekin tiedän, ettei minusta ole mitään hyviä seurauksia hänelle. Tiedän olevani jostain syvältä sisimmästäni hyvin paha juuri siksi, että olen hyvin kostonhimoinen. Kostonhimoinen silloin, jos koen tunteideni tulleen loukatuksi. Tiedän tämän olevan perintöä lapsuuteni ja nuoruuteni kiusatuksi tulemisen kokemuksista, eikä tuo tietynlainen katkeruus ole jättänyt minua rauhaan.

Olen oikeastaan vasta hiljattain alkanut kohtaamaan niitä syvimpiä tuntemuksiani, jotka liittyvät lapsuuteeni. Tunnetiloihin epäoikeudenmukaisuudesta ja vääryydestä. Tiedän, että minun on ensin kyettävä kohtaamaan nämä asiat, jotta voisin saada niiltä rauhan. Jotten kantaisi niitä kenenkään osaksi ja satuttaisi ketään minun historiastani tietämätöntä.

Behind blue eyes kertoo tällaisesta ihmisestä. Niin kuin minä. Ei se kerro pahasta ihmisestä. Se kertoo hyvästä ihmisestä, joka ajautuu esittämään aina pahan roolia ja toimimaan itsetuhoisella tavalla. Kosto. Se määrittää tällaista ihmistä. Kappaleessa lauletaan But my dreams, they aren’t as empty – As my conscience seems to be. Unelmani eivät ole yhtä olemattomia, mitä omatuntoni vaikuttaisi olevan. Minä unelmoin kerran hänestä, itsestäni ja siten meistä. Mikä jää vain unelmaksi. Ja se painaa valtavasti omatuntoani, sillä tiedostan täysin tehneeni väärin.

Hän ei tule sitä ikinä tietämään, ei ymmärtämään, että tahdon hänelle vain hyvää. Tiedän, että hän tulee aina muistamaan tekoni, konkretian. Se jää hänelle mysteeriksi, että mikä ajoi minut tekemään jotain sellaista. Sanomaan niin pahasti. Se jää mysteeriksi jo ehkä siksi, että on erittäin vaikeaa selittää tehneensä sen rakkaudesta. Että näkee itsessään vain huonon vaikutuksen toiseen. Ei lainkaan sen vastakohtaa, hyvää ja kaunista.

Tietoa kirjoittajasta

Mies Vailla Varjoa

Bloggaaja vuoden 2017 lokakuusta alkaen, aiheina elämä henkilökohtaisesti ja läheltä.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.